8 octombrie 2014

Cilihoi - Expozitie de fotografie din Masivul CeahlauExpoziție de Fotografie
C I L I H O I
Fotografii realizate în  Masivul Ceahlău de:
Mihaela Burlacu
Claudiu Bîrliba
Sorin Untu
Vernisaj:  marți  21 octombrie 2014 ora 18.30 Sala “Diotima”
Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iași
Perioada: 13.10.2014-01.11.2014
Galeria de Arta  “La Gard”
La vernisaj  vor  fi prezentate câteva  mostre de schinduc și de licheni  plus câteva surprize vizuale specifice  muntelui.
Afiș realizat de Simona Florea.
Cu sprijinul:
Clubului Fotografilor Iași
Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iași
ATM “Hai pe Munte” Iași
 Se povestește că  denumirea numelui Ceahlău ar proveni din  limba maghiară de la cuvântul “Cseahlau” preluat local apoi sub numele de Cilihoi sau “vulturul mieilor”. Cilihoi-ul era o specie de vultur  (Gypetus barbatus). Ultimul cilihoi a fost văzut cam prin anii 1978 în Masivul Ceahlău.

Muntele nostru  de suflet Ceahlău se cade a fi străbătut în tăcere, în zilele mai puțin agitate de pașii oamenilor și în locurile care nu le vei găsi foarte aproape de cărare. De aceea poate, uneori, e mai bine să te rătăcești un pic în inima lui. Noi, Mihaela, Sorin și Claudiu am încercat în diferite călatorii să-i simțim ființa și chiar daca vulturii au dispărut, am încercat să vedem cu sufletul nostru spre înălțimi un Cilihoi. Nu o să vedeți vulturi  în această  expoziție. Însa, undeva, noi am încercat să zburăm ca ei, solitari și cu priviri peste depărtări, printre nori, în răsărit, în asfințit sau în miezul 
zilei.  Poate și tu, privitorule te vei simți oleacă Cilihoi.

Fotografiile mele din expozitie:Aranjarea expozitiei "Cilihoi" la "La Gard"- Parcul Copou. Fotografi: Mihaela Burlacu, Claudiu Birliba si Sorin Untu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu