13 noiembrie 2013

Medalie de argint la "Salonul Național de Artă Fotografică „Mihai Dan-Călinescu” de la Craiova"


MEDALIA DE ARGINT S.R.A.F.: Sorin Untu – Iași – „Apus în Munții Rarău”, la categoria Tema Libera Color
   Un număr-record de lucrări a fost înscris în concurs la această a V-a ediție a Salonului Național de Artă Fotografică „Mihai Dan-Călinescu” de la Craiova: 918, realizate de 66 de artiști! Acceptate însă de juriu, la cele patru secțiuni, au fost doar 102 (Portret monocrom – 14, Portret color – 28, Temă liberă monocrom – 26, Temă liberă color – 34), autori admiși fiind 38. Participanții sunt din România (Craiova, Tg. Mureș, București, Caracal, Miercurea Ciuc, Botoșani, Iași, Suceava, Rm. Vâlcea, Oradea, Brăila), dar și din Republica Moldova (Chișinău) și Italia (Garlasco). 
   «Trierea fotografiilor a însemnat o muncă foarte grea din partea membrilor juriului și a organizatorilor. Am selectat doar 9% din totalul imaginilor primite, adică doar 102 lucrări. La o asemenea triere, și rezultatul este spectaculos! La toate cele patru secțiuni au fost alese și premiate numai imagini foarte bune», a precizat Mircea Anghel. Vernisajul Salonului și festivitatea de premiere a câștigătorilor vor avea loc duminică, 1 decembrie, ora 11.00, la Galeria de Artă a Cercului Militar Craiova.
  Mircea Anghel – A.FIAP, președintele Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu” și membru în juriul Salonului:
«Ediția 2013 a Salonului Național de Artă Fotografică „Mihai Dan-Călinescu” se caracterizează prin câteva aspecte deosebite. Primul este numărul foarte mare de lucrări primite la salon, 918. Altul ar fi participarea internațională – fotografi din Republica Moldova și din Italia, care au fost invitați să ni se alăture. Și au făcut-o cu brio, luând chiar premii! Acesta ar fi și primul pas spre organizarea, în anii viitori, a unui salon internațional, sub patronajul Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP). Un alt aspect important este acela că actualul Salon are patronajul nou-înființatei Asociații „DACICA” – Societatea Română de Artă Fotografică, un organism al fotografilor din țară și nu numai, creat în acest an.

Alte lucrari acceptate in salon:Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu