25 ianuarie 2011

Drumetie Popas Poieni - Sat Paun 23-01-2011






Zapada prospat depusa peste Judetul Iasi ne-a indemnat la o noua isire in natura. Si am ales un traseu nou, nemarcat, parcurs in 5 ore intre Popas Stana Poieni - Cariera de nisip - Sat Paun. Ne-am descurcat doar cu o harta amarata si cu busola si nu ne-am ratacit. Tot in premiera am vazut si 2 lupi. Dupa aspect mai mult ca sigur erau lupi, insa nu este sigur si trebuie sa aflam.





































7 comentarii:

  1. Felicitări pentru tura! Foarte frumos, chiar v-am văzut duminică la Poieni, mergeam spre Vaslui.

    Parerea mea e ca in poze sunt caini, nu lupi.
    In primul rand nu e deloc usor sa prinzi in poza orice animal salbatic, cu atat mai putin lupi.
    Iar dupa cum arata, cel care e in prim plan e o corcitura, lupul are botul mai alungit si mai lat, mult mai bine conturat si mai masiv fiind animal salbatic de prada iar blana e inchisa la culoare pe spate si pe masura ce coboara pe picioare si burta este mai deschisa. Cainele ala are nasul prea ascutit si capul, comparativ cu talia, vizibil disproportionat, nu cred ca ar reusi acest "lup" sa atace ceva mai mare decat un iepure:)
    Iar celalalt e un caine negru mai mare; lupii negri, din ce am auzit de la vanatori mai in varsta erau si sunt si acum foarte rari in Romania. In plus se vede ca are blana scurta, e doar o alta corcitura de caine.
    Ar fi super sa mai existe lupi insa in afara de zonele montane, rar intalnesti.
    Pana cum ceva ani mai apareau in zona Moldovei intr-adevar iarna cand ingheta Prutul si traversau dinspre est dar in zilele noastre nici dincolo de Prut nu mai sunt, si la ei s-au decimat padurile fara nici o noima, mai ales dupa al doilea razboi mondial.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-adevar, faina tura. De unde ma trag eu am niste codrii superbi la cativa kilometri de casa, rude apropiate, vanatori invederati nemaipunand la socoteala pasiunea pentru balaurit; am venit in Iasi, intr-un oras mare(la facultate), neasteptandu-ma sa gasesc asa imagini, hranitori si altele de genu in impreurimile Iasilor; ce zici Sorine nu ma anunti si pe mine cand mai faceti ture dinastea? Nu de alta, dar eu am putrezit si turbat duminica asta in camin visand la munte(deh sesiunea). Bogdan, proaspat HPM-ist(ai id-ul meu:D ).

    RăspundețiȘtergere
  4. O tura desprinsa parca dintr-un vis de iarna , ... BRAVO !
    Cu Consideratie ,
    cristi .

    RăspundețiȘtergere
  5. Fost-am omu' padurii/Si nu m-o mancat lupchii...

    Testul era sa strigati "Turistor la masa" si daca veneau, inseamna ca erau... turistori :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumiri pentru Ioan, Cristian Ungureanu (te felicit si eu pentru turele lungi pe care le faci ca alergator prin Judetul Iasi)... Bogdan te voi anunta pe viitor la ce ture particip, chiar daca vei fi la munte, o sa primesti aceste anunturi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da Vasile mai bine strigam "Turistor la masa" ca asa poate le faceam o poza mai de aproape ca sa stim daca au fost lupi sau caini.

    RăspundețiȘtergere